Работата на климатика зависи до голяма степен и от неговата кондензна система. Повечето устройства разчитат на т.нар. дренажна тръба, която е позната още под името кондензна тръба. От нея до голяма степен зависи отвеждането на конденза от уреда, но често става, така че мръсотията указва своята роля и тръбата бива запушена, което затруднява нейната работа.

Как се почиства кондензна тръба?

Много хора ще Ви кажат, че не е нужно да сте професионалист, за да почистите дренажната тръба на климатичната инсталация. Дават се съвети за работа с найлонови конци и памучни парцали. Да, донякъде тези съвети са правилни, но за да постигнете успех, е необходимо да знаете коя е тръбата и какви инструменти да използвате. От тази гледна точка е по-добре да не действате сами.

Ремонти София БГ предлага почистване на кондензна тръба на климатик, като нашата препоръка е това да се прави на всеки три месеца, за да имате 100% гаранция за качество. Ако се намирате на по-високи етажи, то с работата по изчистването на натрупалата се прах и мръсотия ще се заемат нашите алпинисти, които са запознати с всички видове климатични системи.

Други проблеми с кондензна тръба на климатик

Неправилният наклон на кондензната / дренажна тръба е причина за утечките от климатиците. Ремонти София БГ могат да направят корекции на тръбите, за да работят те правилно, и да не създават неприятности на ползвателите. До момента сме извършвали подобни услуги на много адреси в столицата и сме довеждали нещата до добър финал за всеки един потребител.

Ако имате нужда от почистване или корекции на наклона и разстоянието на дренажните тръби, можете да се свържете с нас. Ние от своя страна ще доведем нещата до успешен край, който да Ви донесе удовлетворение. Повече по темата ще научите, ако пишете на имейла ни или ни се обадите. А сега Ви желаем всичко най-добро и очакваме да потърсите опитния ни персонал.