В случай, че фактурата за използваната от вас електроенергия е необичайно завишена, то трябва да се замислите за причината. В не един или два случая високата сметка за ток, може да се дължи на кражба. Ето защо трябва да проверите, за да сте сигурни, къде се крие проблемът Ние от Ремонти София БГ ще извършим проверка, за да разберем защо плащате над допустимото.

На какво може да се дължи високата сметка за ток?

откриване на кражба на ток

Ще разгледаме няколко възможни причини за начисляването на високи суми. Имайте предвид, че невинаги говорим за кражби на електричество, тъй като са възможни и други сценарии. От водещо значение е просто да повикаме електротехник, който да извърши оглед на инсталациите.

1 – Кражба на ток от съседно жилище

Това е напълно възможно да се случи. Методът е недобронамерените съседи да се свържат с вашата ел. инсталация през стените, което прави откриването на кражбата много трудно. Най-добрият вариант тук е да бъдат изключени всички уреди консумиращи електроенергия и да се провери дали вашият електромер ще продължи да отчита.

2 –  Директна връзка към захранващия кабел в таблото

При новите електромерни табла този тип кражба е по-малко вероятна, тъй като се разчита на добра пломба, която не допуска такъв развой на събитията. Ако все пак някой се е свързал към вашия захранващ кабел, то това може да се установи сравнително бързо.

3 – Проблем в ел. инсталацията

Наличието на утечка и наранени изолации също биха могли да бъдат причината за по-високите сметки за електроенергия. В този ред на мисли, трябва да се обърнете към специалистите на Ремонти София БГ, които могат да извършат ремонт на ел. инсталации, кабели и консуматори.

Кога да потърсим професионален електротехник?

В случай, че разликите с сметките са драстични, то не бива да чакате повече, защото това може да се дължи на кражба на ток. Повикайте ни, за да открием кой и защо краде от електроенергията Ви, за да можете да реагирате адекватно и да потърсите съдебна отговорност от въпросното лице.
Електротехник 0888 03 26 32
Вайбър чат с електротехник Тодор