toploizolacia aplpinisti sofia

Технология за полагане на топлоизолация – стъпка по стъпка

За да бъде в дома ни топло е необходимо да вземем под внимание не само дебелината на изолационните плочи, но и технологията, която ще се използва за изолация на фасадата. Предлагаме на вашето внимание подробна инструкция за полагане на топлоизолация, придружена с подходящите за целта изображения.

Прочети повече

Remont na vodostoci alpinisti

Всичко за една водосточна система

Темата на настоящата статия са елементите, от които е изградена една стандартна водосточна система.

Ще разкажем за всеки един елемент, какви функции изпълнява, как правилно да се монтират  към цялостната система. Ще обърнем внимание на последователността на монтажа на водостока и тънкостите на занаята, които трябва да знае всеки майстор. Ще обърнем внимание и на това, как правилно да се подбират видовете елементи, в зависимост от покрива.

Прочети повече

Shumoizolacia-na-stena-montaj-na-gipsokarton

Как да си направим шумоизолация в дома

Животът в жилищна кооперация има своите плюсове, но също така и своите минуси. Един от основните недостатъци е шумът. В настоящата статия ще покажем как да си направим бърза и проста шумоизолация, която ефикасно да минимализира шума от съседите.

Прочети повече

Топлоизолация – избор на подходящите материали

Избор на материали за топлоизолация

За полагането на една качествена топлоизолация са необходими съответно и подходящи за целта материали. В статията ще разгледаме 3-те най-разпоространени в България материали за топлоизолация.

Прочети повече

10 често срещани грешки при полагане на топлоизолация

Фасадната топлоизолация на сградата значително снижава нейните разходи – преди всичко това се усеща в сметките за отопление. Но за да е ефективна топлоизолацията, то трябва да бъде правилно извършена.

Прочети повече