Хидроизолация на плоски и скатни покриви от Ремонти София БГ

Хидроизолацията е един от най-важните елементи във всяка сграда, независимо какъв тип е тя. В България се използват предимно два типа хидроизолация за покриви - рулонна и течна.

Течна хидроизолация

През годините на пазара се наложиха продуктите за хидроизолация на Изомакс, чието съотношение цена/качество е задоволително. Изомакс предлагат широка гама битумни течни хидроизолации, като ще споменем някои от основните им продукти, с които работим:

  1. ИЗОМАКС-А е един от първите продуктите на Изомакс и представлява тъмнокафява маса на водна основа, обогатена с битум и каучук. Изомакс-А се продава в напълно готов за употреба вид и се нанася със специални за целта четки. Предназначен е за хидроизолация предимно на плоски покриви (особено подходящ за хидроизолация на панелен покрив). Изомакс-А е огнеопоренен и няма странични ефекти за здравето и околната среда. Фирмата наскоро разработи подобрен вид на тази хидроизолация - ЕЛАСТА-ЕКСПРЕС - бързо съхнеща хидроизолация, несъдържаща разтворители и с наличието на армиращи влакна.
  2. ИЗОЕЛАСТ е специална хидроизолация за основи. Подходяща е за хидроизолация на плоски покриви подложен бетон, фундаменти, тунели, подлези, под зидарии. Продава се в готов вид, като е възможно да се разрежда с  вода до 5%. Нанася се със строителен гребен и специални за целта четки на два пласта. Има ускорено съхнене (4 часа до пълно изсъхване при температура ~23°С). Разходна норма ~4кг/кв.м.
  3. ИЗОМРАЗ е специално проектирана хидроизолация за тераси, бани, басейни, мокри помещения и сутерени. Материалът е на база водна полимер-каучукова дисперсия, с прибавени минерални пълнители и пигменти. Полагането на ИЗОМРАЗ е съпроводено с армировка от полиестерен воал и стъклофибърна мрежа и се нанася на няколко слоя, в зависимост от крайното покритие. ИЗОМРАЗ се предлага в няколко завършващи декоративни цветове. Едно от големите предимства на тази хидроизолация е, че нейната повърхност може да се експлоатира (ходене, поставяне на столове, маси и т.н.).

Изомакс предлагат още няколко типа хидроизолации като ИЗОМАКСИТ (за ремонт на бетонови настилки) и ИзомаксТЕРМ (топлоизолационна боя за открито и закрито). Тук е добре да споменат и необходимите аксесоари за една добре комплектована хидроизолационна система Изомакс - грунд, полиестерен воал, армираща мрежа, самозалепваща и компенсаторна лента.

При течната хидроизолация се получава непрекъсната хидроизолационна мембрана по цялата обработваема основа и това е една от основните й предимства.

Актуали цени за ремонт на покриви с течна хидроизолация Изомакс, моля ползвайте формата за контакти или се обадете на тел. 0876-22-66-69

Hidroizolacia Izomax Sofia

 

Рулонна хидроизолация

Битумната рулонна хидроизолация е другият масово използван материал в България. Един от доказалите се производители на пазара е марката ИЗОЛА-ПЕТРОВ и нашата фирма използва предимно техните хидроизолационни продукти. Тази хидроизолация представлява битумна мембрана 10м х 1м (10кв.м.), която се залепва към основата с газова горелка. ИЗОЛА-ПЕТРОВ предлага голям асортимент рулонни хидроизолации, като ще споменем най-използваните са ПОЛИЗОЛ П / ПМ и ВОАЛИТ В / ВМ. Рулонната хидроизолация също така има и крайно покритие от минерална посипка (пясъкообразни минералчета), чиято цел е предпазване на вече залепената мембрана от слънчево изгаряне. Рулонните хидроизолации намират широко приложение при ремонт на панелни покриви в България. Също така са много подходящи за хидроизолация на фундаменти, гаражи, тунели, мостове, пътища и подобни съоръжения, които пряко са изложение на влиянието на влага и вода. Тук е хубаво да се спомене, че рулонната хидроизолация има един голям недостатък, а именно наличието на снадки между отделните мембрани.

Hidroizolacia na ploski pokrivi

Цени за ремонт на покриви с рулонна хидроизолация от Ремонти София БГ можете да намерите  ТУК

За контакти - 0987-22-66-69

Поздрави и успешен ремонт,

Екипът на Ремонти София БГ