През 2019 година се заговори за наредба, с която собствениците на климатици, които са монтирали външните тела по фасадите на блоковете, да ги отстранят. В документа се подчертава, че мерките са взети заради загрозяването на сградите, както и за проблеми от сорта на постоянното капене на вода по тротоарите и шума на климатичните системи и инсталации.

Много от ползвателите на климатици са използвали услугите на фирми, които са се ангажирали с монтиране на климатик на фасадата. Тази услуга е платена от собствениците, а сега ще се наложи да платят отново, за да премахнат уредите. Ето защо можете да се доверите на Ремонти София БГ, тъй като ние ще извършим демонтаж на климатика, както и ще се ангажираме с преместването му.

Какво включва услугата?

Ако наредбата влезе в сила, то ние не само ще премахнем климатика от окачената фасада, но ще се погрижим да му намерим подходящо място, на което да бъде монтиран и свързан. Тук можете да използвате възможността за преместване на климатик, а ние ще определим точното му местонахождение, така че устройството да работи нормално във всяко едно помещение.

Освен това собствениците на климатични системи ще бъдат задължавани да извършват профилактика на уредите, за да не шумните вибрации да бъдат намалени до минимум. По същия начин стои и въпроса с конденза, който е неприятен за съкооператорите. Решението в този случай е монтаж на кондензна вана, при която водата се оттича в специално предназначено място.

Защо да ни наемете?

Демонтажът на климатици по високите етажи и части от сградата е изключително трудна задача. Не е случайно, че много майстори взимат скъпо за този вид дейност. Ние от Ремонти София БГ разполагаме с професионален екип от алпинисти, които ще свалят климатиците от фасадите по безопасен за тях начин. Също така ще Ви предоставим възможност за преместване на уредите.

Работим на много добри цени, както ще се уверите, ако се свържете с нас. Въпросът с монтирания климатик на фасадата вече няма да съществува пред вас, защото ще Ви укажем съдействие. Можете да се свържете с нас по всяко време, за да зададете въпросите си по тази важна тема.